Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 16:17 - Brexit
Автор: tttttaaaaa Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.06.2016 16:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малко тъжна е раздялата ни с Британия. Като една богата леля иззад морето, гостувала ни за празниците, която ни е давала много шоколади, а сега ни казва сбогом и си отива, дори без да ни целуне на изпроводяк или да ни пусне в джобчетата някое пени (Те и магазините "Пени" отдавна си отдоха).

Британия трябва да напусне ЕС - така казаха поданиците на Her Majesty.

Чест прави на Дейвид Камерън, че инициира този референдум, дори сега да му струва поста и кариерата. Британската Империя показа, че все още мисли като Империя.

Ние не си направихме дори труда да гласуваме за членството си, не ни попитаха и за Европейската конституция, които много членове отхвърлиха с референдум. Ние спазваме критериите на Маастрид, пазим, като овчарски кучета, външната на ЕС граница, облъчваме се от мониторинги и пак сме извън Шенген и Еврозоната. Бедни, но верни - като кучета! Докато доокрадат и последните Еврофондове.
Има време да се мъдрува, каква ще е цената на отделянето:  * Може да предизвика вълна от референдуми в Европа с неочакван край * Еврогласувалите шотландци, ирланци, може да изискат Лондон да не ги представлява, което ще събуди сепаратистки настроения (много важно) * Може да платят сериозна финансова цена за този свой каприз (имали бол пари - платили).

Важното е друго: Една страна-учредител се отказва от ЕС. Евентуалното гласуване за оставане в ЕС щеше да бъде заради страха от напускането. Англичаните казаха, че по-добре отрано да слязат от влака, отколкото, когато той дерайлира.

Важното е, че Светът видя, че ЕС не е Светая светих на обществената организация, нито блянувана Утопия. Британия излиза, заради бюрокрацията, абсурдите и неудовлетворение на очакванията й. Тя отрече мултикултурализма и други постмодерни псевдоценности. Британия си има достатъчно негри, даже повечко, отколкото трябва. Камерън съобщи, че дори Британия да остане - ще започнат действия за реформиране на ЕС.
Лошото е, че ще се появи спекулативна реакция. Всякакви измислени борси, продавачи на пари и хартийки, виртуални стоки и услуги, всякакви некреативни соросоидни лешояди ще реагират посвоему и ще настъпи пак криза, за която ще обвинят британската воля.  Най-люти сълзи ще леят емигрантите, които възхваляват ЕС заради "свободното" движение на труда - тези "полски водопроводчици", които разбират слугинажа, като състояние, с което могат да се гордеят.
Забелязва се, че говоря за brexit-а като свършен факт. Да, нещо се свърши. Дори и някак си да се обърне вота, дори референдумът да не се признае юридически, Британия вече не е в ЕС - поне ментално. За Големите е по-лесно. Кога ние можем да сторим това? Може би, когато баба Меркел й писне да отделя от закуската си за домашните любимци. Освен това тя си намери евтини гастарбайтери - които не ядат свинско.
Ясно е едно - вече няма да е същото. И това е добре. Дано го разберат Ония дето....
Абе, едно време някои зевзеци казваха, че когато ние влезем - ЕС ще се разтури. Дали пък...
 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tttttaaaaa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 96778
Постинги: 69
Коментари: 80
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930