Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 17:51 - Еквилибристика
Автор: tttttaaaaa Категория: Политика   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.11.2016 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чудни неща стават в световната политика! Вероятно времената са такива - мартенски. До вчера светът беше затъмнен от моравата сянка на глобалисткия чадър, а либертарианството се просмукваше навсякъде в живота ни, връщайки ни към най-първичните нрави на джунглата.
 
Сорос искаше разплата със света. Обама и Хилъри играха опасна игра с ИДИЛ. Меркел подаряваше Европа на мюсюлманите, а Борисов козируваше през телефонните си разговори с Вашингтон.
 
Разиграваше се най-апокалиптичния сюжет, далеч по-подтискаш и много по-антиутопичен от този на Оруел. Дори във злобен гърч, скоро Сорос даде живот на света до 25-ти декември - забележете, до Рождество - каква гнус! Путин предупреждаваше московчани да се готвят за Трета световна. Моретата станаха пързалки за крайцери и пушещи самолетоносачи. Някъде отгоре Велзевул се смееше с истеричен кикот.
 
И какво се получи?!
 
Франсоа Фийон вдигна победоносно ръце на първичните избори, Мари Льо Пен е в очакване. Юри Ратасу в Естония получи мандат за съставяне на правителство. Генерал Радев се готви за Дондуков-2. Игор Додон в Молдова спечели президентските избори. Холандците гласуваха против асоциирането на Украйна с ЕС. Ципрас отдавна признава кой е най-важния съюзник на Гърция. Орбан отдавна е в тесни делови контакти с Москва и търси неуморно правата на унгарците в ЕС.  Заедно с това Борисов се оттегли като бит лисунгер, а Обама стяга багажа си от овалния кабинет. Там идва Тръмп! Непредсказуемият, който се отрече от Трансатлантическото споразумение и се кани да изгони незаконните латиноси и отвори Америка за американците.  Всичко това за няколко седмици!
 
Какво означава то?
 
Перфектна конспирация на Путин? Брилянтна операция на КГБ? Умела хибридна война на руснаците? Реализация на гения на Владимир Владимирович? Вмешателство на извънземни?
 
Хайде, стига! Русия още е гладна, Путин си е обикновен олигарх, само че по-незавидим. Руската армия не притежава мощта на Империята, която отвръща на удара и руското завръщане на глобалната мирова сцена не е завръщането на джедаите.
 
Не мислите ли, че твърде много абсолютизираме възможностите на Путин. Ако беше така, може би нямаше да има сирийска криза или въобще САЩ... или въобще Свят. Просто нещата влизат в нормалното си, правилното русло. Възвръща се БАЛАНСА, без който Земята ще стане Хилядолетна империя. Замирисва на човечност, справедливост.
 
Ако това бъде доведено до край - чака ни мир и възможност за човешко благополучие. Но трябва да се внимава, този крехък баланс да не бъде нарушен от някой, който се е сънувал в златни одежди, независимо дали името му ще е славянско, англо-саксонско или се изговаря на мандарин. 


Тагове:   путин,   Обама,   Тръмп,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tttttaaaaa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 95864
Постинги: 69
Коментари: 80
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031